GOLFEN OP DE HEIDEGOLF
DE HEIDEGOLF GOLF OP DONDERDAG HEIDEGOLFGIDSEN
Aangelegd in 1923 naar een ontwerp van Gerry del Court van Krimpen is de historische heidegolf op de Ullerberg nu bijna een eeuw later één geworden met het landschap. De baan is een levende herinnering aan de begindagen van de golfsport in Nederland.

De fairways zijn begroeid met geschoren heide. De greens kleine groene oases die door middel van schrikdraad beschermd moeten worden tegen de wilde zwijnen. De voorzieningen zijn, net als de baan, spartaans naar moderne maatstaven: er is een houten huisje met een heren en een dames kleedkamer, wastafel en WC. Er is geen clubhuis, geen bar, geen winkel. Wel stilte en veel natuur.

Het is een privébaan waar tot voor kort niet of alleen op uitnodiging en met groepen gespeeld kon worden. Sinds enige tijd is het ook mogelijk met een groep (10+) onder leiding van een heidedolfgids de baan te bespelen. Vanaf 1 september 2014 is de baan iedere donderdag, mits er geen andere evenementen zijn georganiseerd, toegankelijk voor individuele spelers.

De heidegolfbaan is toegankelijk voor alle golfers op elke donderdag, tenzij er een evenement is gepland. Als u op een donderdag wilt spelen reserveer dan voor die donderdag de tijd waarop u wilt afslaan en het aantal holes dat u wilt lopen (9 of 18). Een kwartiertje voor de afgesproken tijd kunt u zich dan melden op de administratie van het landgoed waar u wordt gewezen waar u uw auto kunt parkeren. Vandaar is het ongeveer 5 minuten lopen naar de baan.

Nu € 5 korting voor leden van ANWB Golf op vertoon van lidmaatschapskaart.
ANWB Golf

1 / 3

Als u met een groep familie, vrienden of kennissen op de Heidegolf wilt spelen dan is dat mogelijk met behulp van een van onze heidegolfgidsen. De heidegolfgids is uw gastheer of -vrouw en begeleidt u en uw groep bij het gebruik van de baan. Met de heidegolfgids kunt u ook andere zaken regelen zoals b.v. een lunch of catering tijdens uw bezoek.

Wat vinden anderen van de heidegolf?"