header-golf

Historische heidegolf

Het Landgoed Ullerberg is gelegen in Leuvenum (Ermelo) in het noordelijke puntje van de Veluwe op zo’n 60 kilometer van Amsterdam.

Ullerberg is een zeer bijzondere locatie met één van de weinige privé-golfbanen in Nederland. De baan is een unieke 9-holes natuurbaan, wat betekent dat u op ‘geschoren’ heide speelt met greens die natuurlijk opgaan in het landschap.

Deze unieke baan behoort het landgoed Ullerberg dat al sinds de jaren 20 van de vorige eeuw, familie Waller bezit is en is nog steeds in gebruik.

Het 250 hectare tellende landgoed is een oase van rust en stilte en kent een ongekende rijkdom aan flora en fauna. De verstilde schoonheid van de Ullerberg maakt het tot een waar paradijs voor de golfer en de natuurliefhebber.

Bij reservering van de heidegolfbaan, maken u en uw relaties exclusief gebruik van de baan, zonder daarbij gehinderd te worden door mede-golfers. Een lokale regel is dat de golfbal op de fairways, in de bunkers en in de rough mag plaatsen binnen één stoklengte, dit ter behoud van de natuur.

Klik hier voor het reserveringsformulier.

De baan

De langste hole is 423 meter, de kortste 106 meter. De totale lengte bij 18-holes bedraagt 5130 meter voor de heren en 4616 meter voor de dames. Desondanks speelt de baan aanzienlijk langer dan een conventionele grasbaan door het gebrek aan rol op de gemaaide heide.

Trolleys en spikes zijn toegestaan. Roken is niet toegestaan. Het bijzondere aan deze baan is dat sommige fairways elkaar kruisen, terwijl sommige holes één green delen.

Kortom een gezellige, knusse baan waar men ook kan genieten van het spel van andere flights.

Het Golfhuisje

U start uw golfervaring bij het Golfhuisje. Het originele Golfhuisje met veranda, in een rustieke sfeer met hardhouten tafels en banken levert een prachtige mogelijkheid voor een dagje ongedwongen, sportieve beleving van de Ullerberg en haar golfbaan. Het Golfhuisje is voorzien van omkleedmogelijkheden en sanitair. Maximaal 36 personen kunnen tegelijk op de baan lopen.

De koepel

Op het hoogste punt van Landgoed Ullerberg bij de afslag van hole 5 staat de Koepel. De Koepel geeft u de mogelijkheid om even uit te rusten en te genieten van het uitzicht.  

Heidegolfgids

Mei 2013 is het project heidegolfgids ontstaan. U kunt met een groep van minimaal 10 personen onder leiding van een gids, een dagdeel gebruik maken van de golfbaan en het golfhuisje.

Voor meer informatie stuurt u een e-mail naar info@ullerberg.com